Restoranlarda kullanılan suyun kalitesi çok önemlidir. Sulu yemeklerin ve içeceklerin hazırlanmasında, bulaşıkların parlak ve lekesiz yıkanmasında, deterjan tasarruf edilmesinde suyun önemi büyüktür. Su Arıtma Sistemleri restoranlar için gereken kalitedeki suyu en ekonomik en uygun koşullarda sağlar.
     Endüstriyel uygulamalarda kullanılan reçineli iyon değiştiriciler asit ve kostik ile rejenere edilir. Sudaki TDS (toplam çözünmüş katıları) ne kadar fazla ise, rejenerasyon o kadar sık yapılır. Her rejenerasyon asit kostik,yıkama durulama su giderlerini ve işçilik harcamalarına sebep olur. Demineralize girecek olan su önceden ters osmoz sisteminden geçirilirse, sudaki TDS’in yaklaşık %90-%95’i önceden giderilmiş olur. İyon değiştirici reçineler kalan %5-10’luk kısmı tutmak için çalışır. Rejenerasyon sıklığı yaklaşık 10-20 kat azalır. Bununla birlikte işletme giderinde de aynı oranda düşüş olur. Su Arıtma Sistemleri silikayı giderdiği için reçinenin üzerinde oluşabilecek silika filmi ortadan kalkar, reçinenin absorpsiyon kabiliyeti artar.
     Ultraviyole cihazı; suyu sterilize etmek için kullanılır. Sudaki bakteri, virüs, mantar ve küf gibi mikro organizmaların öldürülmesinde etkilidir. Ultraviyole ışınları ile sterilizasyon, kimyasal madde gerektirmediği için yan etkisi olmayan hızlı ve etkili tek dezenfeksiyon yöntemidir. Ultraviyole ışınları, quartz camdan yapılmış muhafaza içinde, içi civa buharı ile doldurulmuş floresan tipinde üretilen özel sistemlerdir...
     Oteller, restoranlar, oto yıkama gibi yıkanmış yüzeyler üzerinde en ufak lekenin kalitesiz iş yapıldığı anlamına geldiği yerlerde çok çeşitli kalitelerde deterjanlar, parlatıcılar kullanılır. Fakat yıkama ve durulama suyu saf değilse sonuç alınamaz. Sudaki kireç ve diğer tuzlar yüzeyde boyanın parlaklığını örten lekeler bırakır. Lekeleri bezle temizlemek ilave işçilik gerektirir, bu arada boya çizilebilir., Su Arıtma Sistemleri sistemi zamandan kazandırır, deterjan ve parlatıcı masrafını azaltır, yüzeyde hiç bir kalıntı kalmadığından sadece kurutma ile istenilen parlaklığın elde edilmesini sağlar
     Seralarda kullanılan sular saf olmalıdır. Saf su kuvvetli çözücü olduğu için topraktaki mineralleri, gübre ve vitamin gibi kimyasalları daha hızlı ve etkin çözer. Dolayısıyla bu maddeler de bitki tarafından daha hızlı ve kolay emilir. Kalitesiz su toprakta tuzlanmaya sebep olur. Toprak kıraçlaşır. Damlatmalı sulama kullanıldığında su, çok ince uçlardan toprağa verilir. Sudaki tortu ve kireç bu uçlarda tıkanmaya neden olabilir. Süs bitkileri ve çiçekçilikte yapraklara sıkılan su sert veya tuzlu olursa, yaprak ve çiçekler matlaşır. Bitkilerin ve çiçeğin albenisi azalır.
     Oteller, Hastaneler gibi çamaşır yıkama işleminin Demineralize yoğun olduğu yerlerde hızlı buhar üretimine ihtiyaç duyulur. Bu maçla kullanılan buhar jeneratörleri boru içindeki düşük su hacmi sayesinde çok hızlı buharlaşma sağlayan cihazlardır. Besi suyu sert veya yumuşatılmış ama yüksek iletkenlikte ise, hızlı buharlaşma meydana geldiğinde, su fazında doygunluğa hızla ulaşır. Boru içinde hızlı çökelmeler ve temizlenemeyen geri dönüşsüz tıkanmalar yaşanır. Tekstil işletmelerinde eğer buhar jeneratörü suyu yüksek iletkenlikte ise, buharla taşınan kazan suyu ütülerinin uçlarında tıkanmalara ve kumaş üzerinde lekelere neden olur. Su Arıtma Sistemleri buhar jeneratörlerinde gereken düşük iletkenlikteki suyu temin etmek için en ideal sistemdir
     Isıcam ve ayna üretiminde en ufak bir el izi bile ürün kalitesini düşürür. Çift cam üretiminde içe bakan cam yüzeylerinde en ufak bir kalıntı kalmaması camın ancak çok yüksek saflıkta su ile durulanması ile sağlanır. Ayna üretiminde de , hem sır banyosunun kalitesinin bozulmaması hem de camın temizlenmesi açısından saf su kullanılması zorunluluktur.
     Restaurantlar, Plastik maddenin kaplanmasında yüksek sıcaklık gereklidir. Sıcaklığı kontrol edebilmek için kullanılan en önemli madde sudur. Kalıplarda silindirlerde vs.. dolaşan su ısının transfer edilebilmesini sağlar. Kullanılan suyun kışır yapıcı veya korozif olmaması gereklidir.Aksi takdirde kalıp makinasında arıza ve parça değişimi çok sık yaşanır. Bu hem masraf hem de üretim kaybı meydana getirir.
     Matbaacılıkta mürekkebin hazırlanması için kullanılacak suyun saf ve sürekli aynı kalitede olması gereklidir. Aksi takdirde hem parlak ve canlı renkler elde edilemez hem de standart bir formülasyon tutturulamaz. Yüksek kapasiteli matbaalarda, su partikülleri kağıdın eşit genleşmesi ve büzülmesi sağlanıp kırışıklıklara engel olur. Su Arıtma Sistemleri matbaanın ihtiyaç duyduğu suyu en güvenilir, ekonomik ve kolay şekilde sağlar.
     Sarı buğday başaklarının doğal rengi, unlu mamülleri çekici kılan bir özelliğidir. Hamur hazırlamada kullanılan suyun TDS içeriği yüksek olursa ürünün rengi beyazlaşır, donuklaşır. Su Arıtma Sistemleri hamur için en iyi kalitede su üreterek ürünün parlak sarı renginin ortaya çıkmasını sağlar
     Elektronik endüstrisinde kullanılan bir çok komponent zayıf akımla çalışır. Bu nedenle kullanılan komponenlerde, baskılı devrelerde elektrik yalıtımının en üst düzeyde olması gerekmektedir. Üretim sırasında yüzeylerde oluşan safsızlıkların giderilmesi için su ile durulama yapılır. Suyun iletkenliğinin en az seviyede olması gerekmektedir. Eğer su saf olmazsa üretilen parçalar sağlıklı şekilde çalışmazlar. Su arıtma Sistemleri sistemleri elektronik üretiminde gereken yüksek dirençli suyu ekonomik ve güvenilir şekilde temin eder.
     Su bazlı boyaların su bazlı yapıştırıcıların ana maddesi sudur. TDS yükü fazla olan su boyanın matlaşmasına şeffaf yapıştırıcının kuruduğunda leke bırakmasına sebep olur. Parlak ve berrak ürün elde etmenin koşullarından birisi kaliteli su kullanmaktır. Su Arıtma Sistemleri bu konuda üreticilerin en büyük yardımcısıdır
     Büyük inşaat şantiyeleri ve maden arama tesisleri genellikle şehir şebekelerinden uzaktadır. Buralarda su ihtiyacı açılan kuyulardan veya yakınlardaki nehir göl gibi yüzeysel su kaynaklarından temin edilir. Su Arıtma Sistemleri içme ve kullanma suyu temini için en pratik, taşınabilir yöntemdir
     Sıvı deterjan ve sıvı sabun üretiminde kullanılan suyun saf olmasının çok büyük önemi vardır. Deterjan aktif maddeleri suda sertlikle hemen bağlanarak aktivitesini kaybederler bu yüzden deterjan temizleme gücü azalır. Sıvı ve jel deterjanda suda bulunan çözünmüş maddeler bulanıklığa, matlığa sebep olurlar. Ürün duru ve berrak olmayınca albenisi azalır. Su Arıtma Sistemleri deterjan üretiminde şart olarak kaliteli suyu en ekonomik, güvenilir ve pratik şekilde temin eder.
     Hastaneler kaliteli su ihtiyacının en çok hissedildiği yerlerdir. Buhar kazanları, eşanjörler, otoklavlar, sterilizörler, diyaliz cihazları, laboratuarlar, ameliyathanede kullanılan hassas klima sistemlerinde düşük iletkenlikli su kullanılır Ayrıca çamaşırların ve bulaşıkların yıkanması, yemek hazırlanması, yumuşak su kullanılmalıdır. Su Arıtma Sistemleri bir hastanenin ihtiyacı olan çeşitli kalitedeki suları sağlar. Arıza bakım ve sarf malzemesi giderlerinden büyük oranda tasarruf sağlar.
     Akülerde saf su kullanılması gereklidir. Aksi takdirde elektroliz işlemi sırasında açığa çıkan TDS iyonları elektrodlar üzerinde birikir ve akünün verimini azaltır. Su Arıtma Sistemleri akü suyu elde etmenin en pratik yollarından birisidir.
     Ambalajlı su ve meşrubat kaliteli ve bol miktarda su kullanılması gereken sektörlerin başında gelir.Ters osmos sistemleri ile elde edilen su ambalajlanarak satışa sunulabilir. Osmos sistemleri, sudaki çözünmüş tuzların büyük bölümünü gidererek suyun tadını güzelleştirir. Meşrubat üretiminde standart formülasyon uygulanabilmesi için suyun TDS’i düşük ve hep aynı oranda olması önemlidir. Özellikle alkalinitenin azaltılması ile suya verilen CO2’den büyük tasarruf sağlanır.
     Sahile yakın oturanlar ve kendi açtıkları kuyudan su kullananlar çeşitli sorunlarla karşılaşırlar. Çıkarılan su tuzlu veya aşırı kireçlidir. Kireç yumuşatma cihazları ile giderilse bile suda kalan tuz konforsuzluğa sebep olur. Bu su hem tesisata zarar verir hem de günlük kullanımda çeşitli sorunlar yaratır. Tatsız olduğu için içilemez saçları sertleştirir, yiyecek ve içeceklerin tadını bozar, çamaşırlar sertleştirir. Evlere, villalara kaynak suyu kalitesinde tatlı su sağlamak için güvenilir, ekonomik ve pratik yöntemdir
     İlaç üretiminde , çeşitli kalitelerde su kullanılır. Bunlardan WFI (water for injection) serumlar ve ampuller gibi enjektabl preparatların hazırlanmasın da PW(purified water) ise kana zekredilmeyen şuruplar, kremler gibi ilaçların hazırlanmasında kullanılır. Bu sular genellikle destilasyon ile elde edilir. Destilasyon cihazına girecek su ters osmos sisteminden geçirilerek içindeki TDS, inorganik ve organik kimyasallar, bakteri, virüs ve patojenler çok büyük oranda giderilirse, destilasyon cihazının yükü azalmış olur. Böylece toplam enerji ihtiyacı azalır. Arıza ve bakım işleri yüksek oranda azalır.
Tüm hakları ZEMİN SU şirketine aittir.